Resacs jako partner akce Duše zpívej

Jako důkaz toho, jak široký záběr má naše společnost, rozhodli jsme se letos podpořit nejen řadu sportovních podniků všeho druhu, jako byly závody rally, cyklistické závody, ultratrailový běh a další), ale také kulturních akcí. Zaujala nás příležitost podílet se na kurzu letní školy gospelů – DUŠE ZPÍVEJ 2024. Jde o jedinečnou možnost vyzkoušet si duchovní hudbu.

Gospely nejsou jednoduché, vyžadují tvrdou práci, odhodlání, sebekázeň, dochvilnost, značnou dávku tolerance a respektu. Také ale spojují, nezáleží na tom, jakého jsou účastníci vyznání, pohlaví, barvy pleti, věku nebo jaké mají zkušenosti se zpěvem. Během týdenní letní gospelové školy se všichni za pomoci skvělých lektorů zdokonalili a vydali ze sebe maximum.

Lektory pro letošní ročník se stali zpěvák a dirigent Malik Young, zpěvačka Ketsia Samut a pianista Hubert Samut. Malik Young účinkuje v muzikálech a diriguje několik sborů v New Yorku. Vystupuje například s Rayem Charlesem, Donniem McClurkinem nebo Arethou Franklin. Pro Ketsii je gospel součástí života od raného dětství. Od 17 let jezdí na turné po Francii. Hubert hraje na piano od svých 9 let. Doprovázel na klavír a klávesy různé skupiny a umělce ve Francii, ve Španělsku, Maroku, Tunisku, Irsku, Rakousku a dalších zemích. Již 10 let spolupracuje s Malikem při vedení gospelových masterclass po Evropě. 

Na závěr celého kurzu se jako tradičně účastníci sejdou, aby veřejnosti předvedli, na čem celý týden dřeli. 12.7. se proto konal závěrečný gospelový koncert v sále Kulturního a univerzitního centra ve Zlíně. Jako tradičně se jednalo o velkolepou akci, kterou sledoval téměř naplněný sál. Vážíme si toho, že jsme mohli přispět ke konání této akce a těšíme se na příští ročník.